Magerotte - Les produits de la ferme
Onze online winkel :

Uw mandje is leeg
Kijk in onze winkel
Ferme Magerotte
Le Porc des Prairies d'Ardenne

Rue de Lahaut, 11 - B-6950 Nassogne
T : +32(0)84 21 06 29 - F : +32(0)84 22 14 29
Ons gedeponeerd handelsmerk :
   

 De winkel van Porc des Prairies d'Ardenne

Onze online winkel
Ham en spek
Ham en spek
Gedroogde worsten
Gedroogde worsten
Patés, Rillette, Gekonfijte
Patés, Rillette, Gekonfijte
Aangaande onze originele producties
Aangaande onze originele producties

Het “porc des prairies d'Ardenne” is een uitzonderlijk dier, dat voortkomt uit een kruising van de oudste varkensrassen, die onze voorouders met zorg hadden uitgekozen om dieren te verkrijgen die bestand zijn tegen het ruwe Ardeens klimaat.

De groene weilanden van de Ardennen produceren een unieke grassoort, waarvan de voedingskwaliteiten algemeen erkend zijn.

Daarom is dit varken in de weide geboren en heeft het zijn hele leven op de Ardeense vlakten doorgebracht volgens methodes die van generatie op generatie doorgegeven zijn.

Dat kan niet anders want in de Ardennen worden tradities nog in ere gehouden en zijn er nog waarden en respect voor Ouderen. Ons varken is dan ook altijd, zoals de traditie het vereist, met de meest nobele van de graangewassen gevoerd: de tarwe.

Eén van de eigenschappen van het “porc des prairies d'Ardenne” is dat het dier in staat is vette stoffen op te nemen en te verdelen in zijn spiermassa . Dit geeft het vlees een mooie gestreepte structuur, waardoor het zachter en smaakvoller is.

De samenstelling van dit vet lijkt sterk op die van olijfolie en is dus niet slecht voor de cholesterol. Daarom worden vleesproducten met “porc des prairies d'Ardenne”, aanbevolen in de meeste diëten.

Vlees van het “porc des prairies d'Ardenne” bevat weinig calorieën, draagt bij tot de goede werking van het hart en de bloedsomloop (omega 3), heeft heilzame antioxidant eigenschappen en is rijk aan vitamine E wat het cholesterolgehalte ten goede komt.

De artikelen, die in deze winkel voorgesteld worden, zijn authentieke producten van Ardeense bodem, volledig gemaakt in onze werkplaatsen te Nassogne, overeenkomstig de traditionele regionale recepten.
FR - NL - EN        ©Copyright 2024 - Magerotte Entreprises sa - Veefokkerij - Beenhouwerij - Charcuterie - Vleeswaren - Gecreërd door Wikiwi.be